2015. október 30., péntek

Túrós puliszka

vagy galuska (?)... 


Túrónk már van ( To-túró ), túrós tésztánk még nincs...

Kísérletképpen megpróbálkoztam a tojás-nokedli túróstésztává való átlényegítésével... Nem lett rossz, sőt nagyon is jó!
(ám a túrós tészta kitalálása még várat magára...)

Leginkább, az általam igen kedvelt, de régóta hiányolt, túrós puliszkára hajaz az íze, aki azt szereti, ezt is élvezni fogja...


Hozzávalók /egy személyre/:
  • 1 szelet füstölt szalonna 
  • 3 tojás fehérje 
  • 1 egész tojás (szétválasztva)
  • 1 teáskanálnyi szezámliszt
  • 1 csipetnyi só, őrölt kömény


Elkészítés:

A 4 tojásfehérjét simára kevertem a szezámliszttel, sóval, köménnyel, és hagytam fél órát pihenni









Közben a  szalonnát apró kockákra vágtam, 


kisütöttem,

majd kiszedtem a zsírból
és félre tettem




A serpenyőben visszamaradt forró zsírba
beöntöttem a szezámos masszát.
Mikor kicsit megdermedt, 
a szokásos módszerrel, krumplitörővel, morzsásra törtem,


majd rátettem a sárgáját is és összesütöttem


A sült szalonnát megmelegítettem, 
A To-túrót enyhén megsóztam












és ezzel fogyasztottuk






4 megjegyzés:

  1. És tényleg elég hozzá 1 tk szezámliszt? Na, ezt kipróbálom :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Persze, ha laposra simítod, akkor talán kettő! Láthatod, hogy folyós a massza sütés előtt.

      Törlés
    2. Szuper finom lett! :) Annyi csak, hogy én nem totut használtam ( nekem már az sok a tojásból), hanem tejfölt ( persze, az nem paleolit)
      Köszönöm szépen a receptet

      Törlés
    3. Tényleg nem...
      De azért jó ötlet, köszi, mert sokszor nincs elég tojásfehérjém hozzá. A készen kapható Totuban nem bízom, meg őrült drága is, ezért nem veszek. A tejföl hirtelen meglódítja a vércukrot, azért ezt nem árt tudni! Esetleg jó érett parmezánnal is finom lehet, az már majdnem paleó :)

      Törlés