2013. augusztus 5., hétfő

Édes-savanyú cukkini - Kata receptje




 
             1.

 Cukkini eltevés:






 

Hozzávalók:


  • 3 kg cukkini kockára vágva, 
  • 7 dl  10% -os ecet,
  • 1,20 kg cukornak megfelelő Stevia 
         (kb 5 lapos kiskanál)
  • 1 evőkanál gyömbérpor 
  • 1 késhegynyi fehér bors

 








A cukkinit feltesszük főni az ecettel, Steviával, fűszerekkel...

Nem kell puhára főzni (az ecet miatt amúgy sem tud), 
a habot le kell szedni. 





Üvegbe rakjuk, 
ha már nem túl forró, lezárjuk, 





én száraz dunsztban szoktam hagyni 2-3 napig.



/hús mellé savanyúságnak is kitűnő/



2.
Édes-savanyú cukkini 
csirkehússal


A felkockázott csirkehúst vöröshagymán pár percig párolom,

és akkor ráteszek :


  • 1 kis doboz paradicsompürét 
  • 3-4 apró paradicsomot 
  • szálasra vágott piros, fehér és zöldpaprikát, (mikor milyen van éppen a hűtőben)
  • az édes-savanyú cukkinit (a levéből csak keveset. Nem szoktam mindet, nehogy túl savanyú legyen) 
  • sárgarépakarikát 
  • zellert, kockázva 


Ezt rövid ideig összefőzöm, amíg a hús megpuhul.
...

Jó étvágyat!
-Kata-

Kata köszönjük a receptet! Jól sikerült az eltevés!

Ha erre jársz, üzenném, hogy nézd meg a "Tökliszt" posztot. Ha azt használod, nem fog viszketni a kezed, mert nem magliszt, és finom dolgokat lehet belőle készíteni. Minden eddigi lisztnél jobb! És olvasd el az alábbi cikket:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése